Confidenţialitate

Festivalul Internațional de Teatru Sibiu 2016: Spectacole de amploare în „Fabrica de Cultură” – „FAUST”, ”LULU” & „METAMORFOZE”

10 iunie este ziua în care va fi deschisă ediția cu numărul 23 a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În oraș vor ajunge aproape 3000 de invitați din 70 de țări. “Construind încredere” este motto-ul de anul acesta al Festivalului. Amănunte – la ora 16.50, în rubrica „SUS CORTINA!”, la Europa FM.

***

Spectatorii sunt invitați și în „Fabrica de cultură”, unde pot vedea 3 spectacole regizate de Silviu Purcărete. De anul trecut, într-o fostă zonă industrială, a luat naștere un spațiu cultural, numit de organizatorii festivalului „Fabrica de cultură”.

În cele 3 hale noi ale „fabricii” se joacă, alături de „Faust”, spectacolul „Lulu”, al dramaturgului german Frank Wedekind. Din distribuție: Ofelia Popii, Mariana Mihu, Diana Fufezan, Constantin Chiriac și Dan Glasu. „Lulu” a fost pus în scenă de Silviu Purcărete la ediția din 2011 a Festivalului.

Tot în „Fabrica de cultură” se va juca și „Metamorfoze” după Ovidiu – spectacol creat de Silviu Purcărete, o co-producție cu artiști din Franţa, Luxemburg şi România, care a avut premiera în 2007 în Luxembourg, și care a fost inclus în programul Sibiu- Capitala Culturală Europeană 2007.

De asemenea, „Fabrica de cultură” va fi montat un spectacol de teatru tradițional japonez kabuki. Este următorul proiect de amploare al regizorului Silviu Purcărete.

Iorgu Ianuși:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu a scos la vânzare un nou pachet de bilete pentru festivalul din iunie. Lista completă a pieselor pentru care mai pot fi cumpărate bilete o găsiți AICI.

Faust Sibiu

FOTO: „Faust”, Teatrul Național Radu Stanca, „Fabrica de cultură”

Lulu sibiu

FOTO: „Lulu”, Teatrul Național Radu Stanca, „Fabrica de cultură”

Metamorfoze Sibiu

FOTO: „METAMORFOZE”, Teatrul Național Radu Stanca, „Fabrica de cultură”

Mapa Sibiu