Festivalul de la Sighișoara, la final

Sute de artiști, sute de meșteșugari și zeci de mii de vizitatori, cam așa s-ar scrie un foarte scurt bilanț al Festivalului Sighișoara Medievală, primul festival medieval din România înscris în cursa recordurilor mondiale.
A fost construită cea mai mare spadă ornamentală ridicată într-un festival medieval, spada Titanilor, cel mai mare covrig rotund realizat într-un festival medieval și cel mai mare drapel suspendat numit al Cavalerilor. A fost și un record național pentru cea mai mare mască populară românească, denumită masca vraciului vindecător, care are o înălțime de 6 metri.

Deoarece nu a fost niciun reprezentant al Guiness Book, pentru omologare se vor trimite filmări. Vor intra sau nu în cartea recordurilor, cele 4 opere au fost punctul de atracție al festivalului. Vizitatorii s-au bucurat și de numeroase concerte, piese de teatru, spectacole de pantomimă pentru toate vîrstele și toate gusturile. Amatorii de gen au putut admira o inedită expoziție de reclame românești din secolul al XIX-lea care apăreau în ziarele din Transilvania. Unele sunt amuzante, dar pot fi și un material de studiu a vieții economice în perioada respectivă și a limbajului folosit pentru promovarea ei.

Iată că, spre încântarea publicului, s-a reușit concentrarea a 5 secole de muzică și teatru medieval în 4 zile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS