Festivalul de Film de la Cannes: Monica Bellucci va fi gazda ceremoniilor oficiale

Actriţa italiancă Monica Bellucci a fost desemnată gazda ceremoniilor de deschidere şi de închidere de la cea de-a 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes.

“Monica Bellucci are în spate o îndelungată istorie de prietenie cu Festivalul de la Cannes: în 2000, a urcat pentru prima dată scările din faţa Palais des Festivals et des Congrès din Cannes pentru a prezenta «Suspicion», de Stephen Hopkins.

S-a întors doi ani mai târziu cu diabolicul «Irréversible», de Gaspar Noe, care i-a şocat pe spectatori şi a fascinat Croazeta, generând o polemică memorabilă”, a reamintit într-un comunicat de presă postul Canal+, coproducător şi difuzor exclusiv şi în direct al ceremoniilor de la Cannes.

Monica Bellucci a mai prezentat galele festivalului în 2003 şi a făcut parte din juriul competiţiei în 2006, ce a fost prezidat de Wong Kar-wai.

În anii următori, actriţa italiană a revenit la Cannes în selecţia oficială cu un film regizat de Marco Tullio Giordana, ”Une histoire italienne”, şi cu ”Ne te retourne pas”, regizat de Marina de Van. În 2014, a venit la Cannes pentru a prezenta ”Les Merveilles”, de Alice Rohrwacher, un film care a câştigat Marele Premiu al Juriului.

Monica Bellucci, în vârstă de 52 de ani, îi urmează în această funcţie oficială actorului de comedie Laurent Lafitte, care a fost prezentatorul oficial al galelor din 2016, după Lambert Wilson – de două ori consecutiv – şi Audrey Tautou.

A 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 17 – 28 mai. Juriul competiţiei oficiale de pe Croazetă va fi prezidat în acest an de regizorul spaniol Pedro Almodovar.

Sursă: News.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS