Festival Internațional de Statui Vivante, București, 16 – 20 iunie

Cea de a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante, organizat de Teatrul Masca, va avea loc în perioada 16 – 20 iunie în Grădina Casei Filipescu-Cesianu, Parcul Crângași și Parcul Alexandru Ioan Cuza (intrarea de la statuia lui Al. I. Cuza).
Potrivit unui comunicat al organizatorilor, festivalul va reuni peste 40 de statui vivante prezentate în premieră de Teatrul Masca, precum și 20 de invitați străini din Olanda, SUA, Israel, Macedonia, Germania, Marea Britanie, Portugalia și Rusia.

Serile de festival se vor încheia cu spectacole ale Teatrului Masca, realizate în tehnica statuii și a tablourilor vivante.

“Ediția din acest an a festivalului va fi o manifestare puternică și care, suntem siguri, va avea un imens impact. Bucureștiul se numără printre puținele capitale din lume în care statuia vivantă are un astfel de eveniment. De altfel, prin acest eveniment internațional, Teatrul Masca sprijină Proiectul București 2021 — Capitală Europeană a Culturii. Având în vedere faptul că ne aflăm în Anul Brâncuși, este firesc ca ediția din acest an să îl omagieze pe marele sculptor pe care îl vom aduce în atenția publicului prin două statui vivante: prima reprezentându-l în atelierul din Paris și a doua, prin Rugăciune, una dintre celebrele sale opere. Alegerea spațiului de la Casa Filipescu-Cesianu nu este deloc întâmplătoare; printr-un parteneriat durabil cu Muzeul Municipiului București vom încerca să aducem la lumină 300 de ani de istorie”, afirmă Mihai Mălaimare, fondatorul Teatrului Masca, citat în comunicatul organizatorilor.

Intrarea publicului este liberă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS