Confidenţialitate

Fermierii pot recolta producția afectată de secetă pentru a o transforma în furaje. Aceștia vor primi subvenția pe toată suprafața, spune ministrul Daea | AUDIO

Problema irigațiilor pare să fie o misiune greu de rezolvat pentru autorități pe termen scurt. În acest timp, fermierii au posibilitatea să recolteze producția afectată de secetă și s-o transforme în furaje, fără a mai fi nevoie de o comisie de verificare.

Agricultorii care vor face asta vor primi în continuare subvenția pe toată suprafața. Ministrul Agriculturii, Petre Daea:

„Am dat libertate fermierului să poată să intervină imediat în funcție de situația concretă, să poată să recolteze culturile care au fost calamitate și să le schimbe destinația. Practic, ai o cultură de porumb care nu mai are perspectivă, plantele au murit, ele trebuie imediat recoltate și schimbată destinația către furaje.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Agriculturii recunoaște că sunt probleme mari în zonele în care nu există sisteme de irigații:

„Pe suprafețele care sunt în afara sistemului de irigații avem două situații distincte, avem o situație în care avem un grad de afectare în care ploile n-au putut satisface pretenția plantelor și aici avem de a face cu o compromitere totală în mod deosebit pentru culturile de primăvară, respectiv porumbul și floarea-soarelui, în alte zone sunt grade diferite de afectare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.