Confidenţialitate

Fermă din Germania unde lucrează sute de români, în carantină

O fermă din Germania unde lucrează peste 400 de români, a fost plasată în carantină.

După ce în presa germană a apărut informația potrivit căreia muncitori de la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau au COVID-19, Consulatul General al României la München s-a autosesizat și a făcut demersuri pentru a obține informații suplimentare referitoare la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Potrivit informațiilor preliminare comunicate de către reprezentanții fermei reprezentanților Oficiului consular, autoritățile locale au dispus testarea întregului colectiv și plasarea fermei în carantină.

De asemenea, potrivit acelorași informații, la ferma respectivă lucrează aproximativ 480 lucrători, majoritatea fiind cetățeni români.

MAE precizează că, până la acest moment, autoritățile locale nu au comunicat Oficiului consular rezultatele testărilor, iar la nivelul Consulatului General nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea niciunui cetățean român în legătură cu această situație.

Totodată, MAE menționează că reprezentanții Consulatului au cerut companiei angajatoare să pună la dispoziția cetățenilor români datele de contact ale Oficiului consular.