Confidenţialitate

O femeie însărcinată a murit la 24 de ore de la internarea în Maternitatea Bacău. Soțul: „Spunea că o doare abdomenul. 3 medici au spus că are o cădere psihică” | AUDIO

O femeie însărcinată în luna a patra a murit la 24 de ore după ce s-a internat la Maternitatea din Bacau. Familia acuză medicii de malpraxis, deorece deși sarcina femeii s-ar fi oprit din evoluție ea nu ar fi fost văzută de un medic specialist pe perioada internării. Poliția a început o anchetă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Când a ajuns la spital, femeia de 38 de ani, a fost examinată la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde a fost anunţată că fătul nu mai are bătăile inimii şi că sarcina s-a oprit din evoluţie.

Soțul femeii a declarat că a fost operată abia dupa 12 ore, timp în care a continuat să acuze dureri grave de abdomen

„Ea spunea că are o problemă, că o doare abdomenul și trei medici au spus că ea de fapt are o cădere psihică. Doctorul care a luat decizia să o opereze acuza inclusiv că ar fi fost ceva patologic și că nu putem controla noi biologia”, a spus soțul femeii la Digi24.

Bărbatul acuză acum medicii de la spital că au intervenit mult prea târziu. Conducerea spitalului susţine că au fost respectate toate protocoalele în ceea ce priveşte tratamentul şi intervenţia chirurgicală.

Familia a depus plângere la poliție și o anchetă a fost demarată.

Gabriel Dumitrache, agent șef adjunct de la IPJ Bacau: Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă

„Polițiștii Biroului Investigații Criminale Bacău au fost sesizați de către un bărbat de 40 de ani despre faptul că la data de 16 martie anul curent concubina sa în vârstă de 38 de ani a decedat la o unitate medicală din municipiul Bacău. Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz, cercetările fiind continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a spus Gabriel Dumitrache, agent șef adjunct de la IPJ Bacău.

Spitalul a început și o anchetă internă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Curtea de Apel Constanța decide dacă mută la altă instanță dosarul în care Vlad Pascu este judecat pentru uciderea a doi tineri și rănirea altor trei | AUDIO