Confidenţialitate

Curtea de Apel Constanța decide dacă mută la altă instanță dosarul în care Vlad Pascu este judecat pentru uciderea a doi tineri și rănirea altor trei | AUDIO

Curtea de Apel Constanța decide marți, 2 aprilie, dacă acceptă să strămute la altă instanță dosarul în care Vlad Pascu este judecat pentru uciderea, sub influența drogurilor, a doi studenți și rănirea altor trei. Cei care au făcut solicitarea sunt chiar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, nu la solicitarea părinților victimelor, ci pentru că aceștia ar tulbura ordinea și liniștea publică în timpul procesului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Procesul lui Vlad Pascu este judecat la Mangalia. La cele două înfățișări de până acum, au fost prezente doar rudele victimelor inculpatului.

Vlad Pascu a participat prin sistem videoconferință de la Penitenciarul Poarta Albă de unde, la termenul din 14 martie și-a recunoscut vina. Cei care ceruseră, de fapt, strămutarea dosarului, dar și schimbarea încadrării juridice a faptei de la ucidere din culpă la omor au fost părinții studenților uciși de Pascu. Au fost refuzați. La fiecare termen, ei și-au arătat revolta față de gafele repetate ale judecătoarei de caz care a întrebat dacă în sala de judecată este prezent Sebastian Olariu, tânărul decedat în accident. Atunci, s-a autosesizat rapid Inspecția Judiciară pentru a investiga maniera magistratei de gestionare a dosarelor și a ședințelor de judecată precum și comportamentul ei.

Iar la scurt timp după al doilea termen, Parchetul Judecatoriei Mangalia a venit cu acest demers neașteptat, cerând Curții de Apel Constanța strămutarea dosarului Pascu pentru că la Mangalia rudele victimelor ar fi dat declarații de presă care au stârnit antipatie față de instanță și au tulburat liniștea și ordinea publică.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Marcel Ciolacu, reacție privind greva generală a poștașilor: Dacă pensiile nu vor fi distribuite la timp, șeful Poștei Române va pleca | AUDIO