Femeie încătușată de mai mulți polițiști, după ce a refuzat să se legitimeze. Femeia traversase pe roșu – VIDEO

Reacții aprinse pe internet, după ce mai mulți polițiști din București au fost filmați în timp ce încătușau o femeie, care refuzase să se legitimeze. Polițiștii au oprit-o pe femeie după ce aceasta trecuse strada în zona Piața Unirii pe roșu.

Incidentul a avut loc pe 20 iulie și a fost filmat de trecători. O înregistrare video postată pe Facebook a fost vizualizată de atunci de peste 150.000 de oameni.

În înregistrare se observă cum femeia îi jignește pe polițiști. Și trecătorii care au asistat la scenă s-au revoltat pe polițiști. Și pe internet scena a  stârnit  nenumărate întrebări despre comportamentul agenților rutieri.

În înregistrare se observă cum polițiștii s-au chinuit minute în șir să o încătușeze și să o urce cu forța în mașina Poliției.

În urma acestei înregistrări a reacționat și cunoscutul polițist Marian Godină.

Acesta le-a luat apărarea colegilor săi într-o postare pe Facebook.

”E îngrijorător ce se întâmplă în aceste imagini. E îngrijorător că din gloata de gură-cască adunați ca la urs, nu am auzit măcar unul care, punându-şi puțin neuronii la muncă, să gândească obiectiv, să ia partea polițiştilor şi să realizeze că acolo, o persoană încălcase legea. Şi când spun că încălcase legea, nu mă refer doar la faptul că traversase pe roşu, ci la refuzul acesteia de a prezenta un act de identitate sau de a furniza verbal date pentru stabilirea identității. Pentru asta a fost condusă la sediu, iar pentru că s-a împotrivit a fost încătuşată, nu pentru că a traversat aiurea. Pentru traversare ar fi primit cel mult o amendă de 125 de lei sau poate chiar un avertisment şi acest întreg circ nu ar fi mai avut loc.
Ciudat e că cei care se aflau acolo şi huiduiau polițiştii sunt aceiaşi care ne huiduie atunci când văd persoane traversând aiurea şi spun că poliția nu îşi face datoria.
Desigur, o biată femeie încătuşată, care țipă ca din gură de şarpe, poate să ne atingă unele corzi sensibile, dar trebuie doar să gândim obiectiv şi să realizăm că situația a ajuns până acolo din cauza dumneaei. Era foarte simplu să colaboreze şi nu se ajungea la aşa ceva. Amendăm zilnic pietoni care traversează aiurea şi care prezintă buletinul fără să comenteze. Aceia sunt mai fraieri? Această doamnă ar fi trebuit să fie lăsată să plece pentru că nu a vrut să se legitimeze?
Am citit şi comentariile în care mulți spuneau că au venit o grămadă de polițişti pentru o tanti amărâtă. Polițiştii au venit din cauza curioşilor care erau mult mai mulți decât polițiştii.
Acest videoclip reflectă destul de bine cam tot ce se întâmplă cu societatea asta, luăm apărarea celor care încalcă legea şi îi huiduim pe cei care o aplică. Vrem să fie o țară ca afară, dar ne purtăm ca în evul mediu.”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS