Confidenţialitate

Programul „Femeia Antreprenor”, anunțat de Ministerul Economiei. Se oferă granturi în valoare de cel mult 200 000 de lei pentru un IMM | AUDIO

De mărțișor, Ministerul Economiei anunță o nouă ediție a programului „Femeia Antreprenor”.  Modul prin care se acordă banii în această schemă se află în dezbatere publică. „Programul încurajează doamnele să își creeze propriile destine în lumea afacerilor”, susțin reprezentanții ministerului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prin programul „Femeia Antreprenor” se oferă granturi în valoare de cel mult 200 000 de lei pentru un IMM – întreprindere mică și mijlocie. Această sumă poate acoperi cel mult 95% din valoarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor ce vor fi depuse de către doamnele antreprenor, susțin cei de la Ministerul Economiei. De exemplu: achiziționarea de echipamente tehnologice. Pot fi realizate investiții și în spații de lucru, mijloace de transport, mobilier și aparatură, site-uri web și promovare, inclusiv investiții pentru cursuri de dezvoltare antreprenorială.

Măsura este complementară programului Start-Up Nation. Pentru anul 2024, ministerul estimează un număr de 1.000 de beneficiare.

Schema se află acum în dezbatere publică până pe 12 martie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Fugar care a agresat sexual fiicele minore ale concubinei sale, condamnat la 10 ani de închisoare. Ministrul Justiției: „Dragile mele fete, mă precupă să știu că sunteți în siguranță” | AUDIO