Confidenţialitate

Femei de milioane: Simona Halep

Ca iubitori ai tenisului ori ai sportului, în general, e de prisos să explicăm de ce o iubim pe Simona Halep. Așa că, înclinându-ne cu tot respectul, o să-i reamintim rapid performanțele. Încă în desfășurare, ele inspiră generații.

Anul acesta, Simona Halep sărbătorește șapte ani consecutivi în Top 10, iar noi încă un an de tenis românesc de calitate.

Cu peste 350 de săptămâni între primele 10 în ierarhia WTA, Simona se plasează printre marile jucătoare ale tuturor timpurilor.

Acum, e pe locul 8 în acest clasament, în care, înaintea ei, se regăsesc Martina Navratilova, Chris Evert, Steffi Graf, Gabriela Sabatini, Pam Shriver, Arantxa Sanchez Vicario și Hana Mandlíková. Iar după ea, Lindsay Davenport și Conchita Martinez.

După ce în 2013 a câștigat primul său titlu WTA și a terminat sezonul cu șase titluri, Simona Halep a intrat în anul următor în Top 10, unde a rămas până azi.

A fost numărul 1 timp de 64 de săptămâni. Mai mult, în fiecare din acești 7 ani a atins unul din primele două locuri WTA și a încheiat toate aceste sezoane în primele 5 jucătoare ale lumii. Un record pe care, de-a lungul timpului, doar Steffi Graf l-a mai depășit, timp de 11 sezoane consecutive, între 1986 și 1996.

Tot în acești ultimi 7 ani, Simona Halep a câștigat 16 titluri, inclusiv două de Grand Slam: în 2018, la Roland Garros și în 2019, la Wimbledon. De asemenea, 8 titluri WTA 1000.

În total, Simona Halep a ajuns la 30 de finale WTA la simplu în aceasta perioadă, cele mai multe dintre toate jucătoarele de tenis ale lumii.

După cum spunea chiar antrenorul ei, Darren Cahill, Simona este “o micuță doamnă cu o inimă mare, de care România poate fi foarte mândră”. Iar România chiar este.

Votează Femeia de Milioane pe europafm.ro

Pentru câștigătoare, Europa FM se implică în susținerea cauzei sale! În plus, Kultho – Forever Diamonds o răsfață cu o bijuterie cu diamante! Pe 9 martie, în Deșteptarea, Vlad , George și Luca ne vor anunța cine este Femeia de Milioane, la Europa FM! Femeia care ne-a inspirat cel mai mult în anul care a trecut: 2020!

Foto: INQUAM/Daniel Stoenciu