Confidenţialitate

Femei de milioane: Profele cool care fac lumină în materia din programă

@ver.mate, @profadematecool, Catinca & Bianca de la @MateX.xyz – Sau profele de online, care fac lumina în materia din programa școlară.

În anul în care educația – forțată să treacă in online – si-a aratat toate hibele adunate în timp, a apărut și o nouă categorie de eroi: o s-o numim categoria profilor informali de rețea, care fac lumina în materia de la clasă.

Și nici măcar nu vorbim doar de profesori certificati, ci de oameni care știu bine materia, care au înțeles că mulți elevi vor avea probleme și mai mari de învățare decât pană acum și care au hotărât să ajute în cel mai bun mod posibil.

Așa au apărut pe rețelele de socializare conturi precum @vera.mate (al Veronicai Săcărea, absolventă de Matematică și Informatică in București, acum cu explicații pe TikTok, Youtube și Instagram), @profadematecool (al profesoarei de matematica Florentina Pavăl, din Falticeni), ori proiecte de meditatii de la liceene olimpice precum Bianca Oțel și Catinca Alexandru, în cadrul proiectului MateX.xyz.

Și da, știm ca sunt și băieți și bărbați implicați (în aceste proiecte ori în altele), dar e luna martie, așa ca am hotărât că putem face puțină discriminare pozitivă. De aplaudat, îi aplaudăm însa pe toți profesorii, meditatorii, olimpicii, studenții, ex-studenții și voluntarii care se dau peste cap în această perioada pentru ca tot mai mulți elevi să aibă acces la lecții și să le înțeleagă cu adevărat.

Votează Femeia de Milioane pe europafm.ro

Pentru câștigătoare, Europa FM se implică în susținerea cauzei sale! În plus, Kultho – Forever Diamonds o răsfață cu o bijuterie cu diamante! Pe 9 martie, în Deșteptarea, Vlad , George și Luca ne vor anunța cine este Femeia de Milioane, la Europa FM! Femeia care ne-a inspirat cel mai mult în anul care a trecut: 2020!