Federer ar putea redeveni lider mondial la 36 de ani

Roger Federer este aproape de o nouă performanță în carieră: să revină pe primul loc în tenisul profesionist la 36 de ani.

Elvețianul câștigător la Australian Open ar putea fi din nou lider ATP în luna martie dacă va triumfa și la Dubai, competiție care va începe la 26 februarie.

El mai are doar 155 de puncte în minus față de rivalul Rafael Nadal, iar în acel turneu are de apărat doar 45 de puncte, din cele 500 puse în joc. În aceiași perioadă, spaniolul va juca la Acapulco, unde în sezonul trecut a ajuns în finală și trebuie să apere 300 de puncte.

Roger Federer a fost ultima oară pe primul loc în noiembrie 2012, însă în întreaga carieră a ocupat poziția de lider mondial timp de 6 ani și trei luni – record absolut în tenisul profesionist.

El este și jucătorul cu cele mai multe turnee de Grand Slam câștigate: 20, din 30 de finale pe care le-a disputat, începând din 2003.
A ajuns de 10 de ori la rând în finale de Grand Slam, între 2005 și 2008, iar în Turneul Campionilor s-a impus de 6 ori.

Deasemenea, este singurul tenisman cu peste 300 de victorii în turnee Masters 1000. La Cincinnati, a câștigat în două rânduri fără să cedeze vreun set și fără să-și piardă vreodată serviciul.

În fine, Roger Federer are cele mai multe victorii la consecutive pe iarbă: 65, și pe ciment: 56.

A adunat doar din tenis circa 90 de milioane de dolari, bani cărora li se adaugă sumele din publicitate la produse elvețiene: bănci, ciocolată și ceasuri de lux – plus aparate de ras, automobile germane și șampanie franțuzească.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS