Federația de Gimnastică a SUA interzice antrenamentele la baza soților Martha și Bela Karolyi

Federația Americană de Gimnastică a decis ca spotivele din lotul național să nu mai facă niciun cantonament la baza sportivă a soților Martha și Bela Karolyi din Texas.

Președintele Federației a luat această decizie după ce mai multe gimnaste s-au plâns că au fost abuzate sexual de medicul lotului., inclusiv la ranch-ul soților Karolyi.

 

Sportivele din lotul național de gimnastică al Statelor Unite urmau să înceapă luni un nou cantonament la baza sportivă de lângă Houston.

Baza este deținută de soții Karolyi,  deveniți cunoscuți în toată lumea după rezultatele obținute de cea mai bună elevă a lor din anii 70, Nadia Comăneci.

Numai că noul președinte al Federației a anunțat anularea cantonamentului, iar pe viitor, că gimnastele se vor antrena în altă bază.

Asta după încă o mărturisire de abuz sexual, făcută în cursul acestei săptămâni de mai importantă gimnastă din lot.

Simone Biles a scris că îi e greu să se întoarcă într-un loc în care medicul Larry Nassar a abuzat de ea.

Pe site-ul http://karolyiscamps.com/, apare un mesaj în care cei mai cunoscuți antrenori de gimnastică scriu că tradiția pregătirii sportivelor la această bază se încheie aici, după aproape 4 decenii.

După ce au fugit în Statele Unite, soții Karolyi au antrenat la ranch-ul lor din Texas,  toate marile gimnaste din loturile naționale și olimpice.

O parte dintre ele i-au acuzat și pe antrenori că le-au agresat verbal și psihic.

Cât îl privește pe medic, el a primit deja o condamnare de 60 de ani de închisoare pentru deținere de material pornografic cu minore, iar astăzi ar putea primi o nouă pedeapsă pentru abuzarea unor gimnaste.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS