Confidenţialitate

Federația Alma Mater: Ținta noastră nu a fost demisia doamnei ministru, pe noi ne-a interesat o OUG cât mai bună

Sindicatele  reacționează după ce ministrul Muncii, Ana Costea și-a înaintat demisia!

Liderul Federației Alma Mater, Anton Hadăr a spus la Europa FM că regretă că ministrul Ana Costea a recurs la acest gest. Sindicatele și-au dorit doar o lege a salarizării mai bună. Acum așteaptă acest lucru de la noul ministru al Muncii.

        

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Ținta noastră, a sindicatelor, nu a fost sub nicio formă demisia doamnei ministru Ana Costea, chiar îmi pare rău pentur faptul că s-a ajuns în această situație. Pe noi ne-a interesat să avem o ordonanță de urgență cât mai bună pentru salariații noștri. Proiectul de lege a alunecat într-o altă pantă, s-au găsit acolo scăderi ale salariilor mai ales în zona aceasta de început de carieră, a greșit pentru faptul că a prezentat acest proiect, asta cred că a costat-o.  Așteptăm un alt ministru al Muncii, un ministru care să înțeleagă că prin dialog social se pot realiza proiect mult mai bune”, a spus, la Europa FM, Anton Hadăr.

Săptămâna viitoare, sindicatele vor protesta în fața guvernului pentru a cere adoptarea de urgență a unei legi a salarizării care să îi mulțumească pe bugetari.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

”Noi ne-am pregătit, pentru săptămâna viitoare, cu unele proteste, mai degrabă cu niște pichetări în zilele de miercuri, joi și vineri – mă refer aici la Cartel Alfa. Încercăm să venim în fața opiniei publice cu nemulțumirile noastre, și în fața Guvernului și așteptăm un dialog chiar constructiv și util tuturor părților. Pentru că aici s-a greșit: s-a lucrat unilateral, a ieșit un proiect nemulțumitor și iată că s-a finalizat cu o demisie”, a adăugat Anton Hadăr.

          Premierul Dacian Cioloș a anunțat că va trimite în cel mai scurt timp președintelui Klaus Iohannis o propunere privind noul ministru al muncii.

CITEȘTE ȘI  Ana Costea, ministrul Muncii, a demisionat