Fed Cup: Halep deschide întîlnirea România – Elveția; Sorana Cîrstea, surprinsă că nu a fost nominalizată pentru meciurile de simplu

Simona Halep va deschide întîlnirea de Fed Cup în care România joacă împotriva Elveției la Cluj.

Lidera mondială o va întîlni sîmbătă, de la ora 13.00, pe Viktorija Golubic, jucătoare aflată pe locul 115 WTA. Pentru a doua partidă de simplu căpitanul nejucător Florin Segărceanu a apelat la Irina Begu, care o va întîlni tot sîmbătă pe lidera elvețiencelor, Timea Bacsinszky, numărul 46 mondial.

În eventualul meci decisiv de dublu, ar urma să intre tot Halep și Begu, însă perechea poate fi schimbată în funcție de evoluțiile de la simplu. Din echipa României mai fac parte Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu.

Cîrstea, locul 36 mondial, s-a declarat surprinsă că nu a fost nominalizată pentru meciurile de simplu. Sorana a părut chiar ușor deranjată și a spus că dacă e nevoie de ea doar ca să bată din palme, atunci va face acest lucru. Florin Segărceanu și-a motivat decizia spunînd că suprafața de joc e mai potrivită pentru jocul Irinei Begu.

La tragerea la sorți de la Cluj a participat și primarul Emil Boc. Întîlnirea din Polivalenta clujeană se dispută pe zgură iar România joacă pentru a reveni în Grupa Mondială, elita Cupei Federațiilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS