Confidenţialitate

FCC Baschet UAV Arad, prima victorie împotriva ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe din finala Ligii Naţionale

Echipa FCC Baschet UAV Arad a obținut, marți seara, pe teren propriu, prima sa victorie în finala Ligii Naţionale, dupăce a învins-o pe campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe cu scorul de 67-61. Sepsi SIC are 2-1 la general, finala desfăşurându-se după sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Sepsi SIC s-a impus în cele două meciuri de la Sfântu Gheorghe, cu 76-61 şi 84-68, iar meciul al patrulea va avea loc tot la Arad, miercuri, 27 aprilie.

Echipa arădeană, care nu s-a mai bătut pentru titlu din 2014, când pierdea finala cu CSM Târgovişte, a avut un început bun de joc, dar Sepsi SIC a întors scorul şi era în avantaj la jumătatea întâlnirii (31-34).

Echipa antrenată de Bogdan Bulj a câştigat ultimele două sferturi şi a amânat verdictul. Scorul era egal cu trei minute înainte de final, 61-61, dar Keys, din trei aruncări libere, şi Vitulova, cu o aruncare de 3 puncte, au făcut diferenţa.

Andreona Lanay Keys a fost cea mai bună de la gazde, cu 18 puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive, Tereza Vitulova a contribuit cu 15 puncte, 4 recuperări, iar Brankica Hadzovic a adăugat 13 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive.

De la campioane s-au remarcat Daniel Raber, 15 puncte, 9 recuperări, şi Brianna Fraser, 12 puncte, 9 recuperări.