FC Voluntari vrea să joace în Europa League

FC Voluntari a trimis până la urmă un dosar de licențiere pentru cupele europene la Federația Română de Fotbal.

Clubul ilfovean a depășit cu mult data limită: 31 martie, fiindcă inițial nu a intenționat să participe în competițiile continentale, necalificandu-se în play-off-ul Ligii 1, dar a câștigat apoi Cupa României, asigurându-și un loc în preliminariile Europa League.

Cererea va fi analizată mai întâi de președintele FRF, Răzvan Burleanu, care va decide dacă aceasta poate fi luată în considerare de comisia de licențiere a forului, susține News.ro. Dacă șeful federației va accepta, o soluție trebuie dată până vineri, iar în cazul unui refuz, FC Voluntari vrea să meargă la instanța supremă: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

În fine, dacă vor pierde procesul în Elveția, în locul ilfovenilor, în turul al 3-lea preliminar din Europa League va merge Astra Giurgiu – ocupantă a locului al 6-lea în play-off, fiindcă echipa de pe poziția a patra, CFR Cluj, este în insolvență.

Despre acest subiect se va discuta luni seară la Europa FM de la ora 21:00, în emisiunea “Tribuna Zero”, unde invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia va fi antrenorul lui FC Voluntari – Claudiu Niculescu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS