Confidenţialitate

FC Rapid vrea modificarea regulamentului suporterilor. Echipa propune artificii la început de meci și plafonarea prețurilor la bilete | AUDIO

După sancțiunile din ultima vreme luate pentru comportamentul suporterilor în tribune, clubul de fotbal Rapid București vrea modificări ale regulamentului. Cere, între altele, să fie aprobat spectacolul pirotehnic pentru câteva minute, eventual înainte de startul partidelor.

Banii din amenzile primite de galerii să fie investiți în loturile de juniori și pentru modernizarea bazelor sportive. Rapid București a făcut propunerile către Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal. Vrea ca măsurile să se aplice din sezonul viitor.

Într-o postare pe Facebook, scrie că este clubul cu cei mai numeroși suporteri din România și că regulile actuale îl afectează foarte mult.

Reacția vine după ce Rapidul a fost sancționat recent cu amendă de 120.000 de lei și disputarea unui meci pe teren propriu cu porțile închise și a unuia în deplasare fără suporteri, ca urmare a incidentelor provocate de fanii giuleșteni la partidele din ultimele două etape ale Ligii I.

Suporterii Rapidului au aprins petarde și artificii și le-au aruncat pe teren la meciuri cu UTA Arad și CSU Craiova. La meciul cu UTA, din acest motiv un arbitru de tușă a fost rănit. Fanii celor două echipe au fost și cât pe ce să se ia la bătaie.

Ce vor giuleștenii acum este ca artificiile să fie permise, pentru 5 minute, spre exemplu, iar amenzile să fie date doar dacă fanii continuă cu acestea pe parcursul meciului.

Banii din sancțiuni ar trebui folosiți pentru bazele sportive și loturile naționale de juniori, mai spun cei de la Rapid.

Ei vor și plafonarea prețurilor la bilete. Li se pare anormal ca tichetele să ajungă la 100 de lei atunci când la partidă şi-au anunţat prezenţa suporterii Rapidului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ani Sandu

Sursa foto: Facebook / FC Rapid 1923

Citește și: Tenismena Peng Shuai, cu un reprezentant al Comitetului Olimpic alături, a negat că a acuzat pe cineva de agresiuni sexuale | AUDIO