FC Rapid nu va juca în Liga I. Locul giuleștenilor a fost luat de Poli Timișoara

FC Rapid nu va juca în Liga I în sezonul 2016 – 2017. Gruparea din Giulești a fost exclusă, după ce Curtea de Apel București a amâna cererea Rapidului de suspendare a falimentului.

Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal a fost cea care a decis să nu-i acorde Rapidului dreptul de a participa în primul eșalon, în condițiile în care clubul este în continuare în faliment.

În aceste condiții, în locul Rapidului în Liga I va veni ACS Poli Timișoara, care retrogradase la finalul sezonului precedent, a anunţat, joi, secretarul general al LPF, Iustin Ştefan.

“ACS Poli Timişoara va evolua în Liga I în locul Rapidului. Rapid, la această oră este în faliment, nu poate angaja jucători, antrenori, nu poate face nimic. Şi în situaţia în care s-ar dispune suspendarea falimentului, Rapid tot nu ar putea evolua în Liga I. Chiar dacă pe terenul de joc formaţia din Giuleşti şi-a câştigat dreptul de a participa în Liga I, din păcate din punct de vedere juridic nu vor putea participa”, a declarat secretarul general al LPF, Iustin Ştefan.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru 24 august judecarea cererii FC Rapid de suspendare a falimentului.

Rapid a reuşit promovarea în Liga I, la finalul sezonului trecut, după un an petrecut în eşalonul secund.

ACS Poli Timişoara ar urma să întâlnească, luni, în deplasare, formaţia FC Botoşani în prima etapă a Ligii I.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS