Confidenţialitate

FC Liverpool – Borussia Dortmund 4-3

FC Liverpool a reușit o nouă răsturnare memorabilă de scor, la 11 de ani de la celebra finală a Ligii Campionilor cu AC Milan: a învins-o cu 4-3 pe Borussia Dortmund și s-a calificat în semifinalele Europa League.
A fost 1-1 în Germania, săptămâna trecută, iar aseară în minutul 9 era deja 2-0 pentru oaspeți, marcatori Mkhitarian și Aubameyang. Așa a rămas scorul până la pauză iar în debutul reprizei secunde Origi a redus din handicap însă Reus a refăcut diferența în minutul 57. FC Liverpool a revenit spectaculos, Coutinho și Sakho au înscris în minutele 66 și 78 iar Lovren a dat lovitura în primul minut al prelungirilor. Jucătorii au povestit că la pauză antrenorul Jurgen Klopp le-a cerut să facă ceva despre care să le poată povesti nepoților dar și să le ofere o seară specială fanilor de pe Anfield.
Câștigătoarea ultimelor două ediții ale Europa League, FC Sevilla a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de Atletic Bilbao. Bascii s-au impus în timpul regulamentar cu 2-1, același scor cu care au pierdut prima manșă. S-a ajuns apoi la penalty-uri iar Sevilla s-a impus cu 5-4.
Și Mircea Lucescu a ajuns în semifinale cu Sahtior după ce a obținut cea mai clară victorie a rundei: 4-0 cu Sporting Braga, iar Villarreal a câștigat cu 4-2 în deplasare la Sparta Praga.
La prânz va avea loc tragerea la sorți, după cea a semifinalelor Ligii Campionilor.

 

foto: thekopend.com