FBI a deblocat telefonul unuia dintre teroriștii de la San Bernardino și renunță la procesul împotriva Apple

FBI a deblocat telefonul unuia dintre teroriștii de la  San Bernardino și a renunțat la procesul împotriva gigantului Apple. Totuși rămâne deschisă dezbaterea privind criptarea telefoanelor.

În atacul din decembrie din San Bernardino au fost uciși 14 oameni după ce 2 atacatori au deschis focul în sediul unei firme.

 
Departamentul american al Justiției a anunțat că a reușit să deblocheze iPhone-ul folosit de Rizwan Farook – teroristul de la San Bernardino. Astfel, guvernul american a renunțat și la procesul intentat companiei Apple.
Guvernul “a avut succes în a obţine datele stocate pe iPhone-ul lui Farook  şi nu mai are nevoie de ajutorul Apple”, se arată într-un document depus de Departamentul Justiţiei în instanţă.
Finalul disputei dintre producătorul de gadget-uri și guvernul american poate fi considerat o victorie pentru compania IT. În urma unui ordin judecătoresc, Apple era obligată să scrie un nou soft care să nu includă protejarea cu parolă a iPhone-ului utilizat de terorist. Reprezentanții companei s-au opus cererii FBI considerând că s-ar fi creat un precedent periculos.

Polemica privind accesul autorităților la informații criptate este mai amplă. Industria IT susține vehement că orice variantă care ajută serviciile statului să ocolească măsurile de securitate ale produselor sale va submina siguranţa tuturor. De cealaltă parte, autoritățile avertizează că investigațiile vor fi înregunate dacă anchetatorii nu vor avea acces la datele din telefoanele suspecților.

 

Rizwan Farook şi soţia sa au ucis 14 oameni, în decembrie anul trecut,  în timpul unui atac comis în San Bernardino, California. Cei doi au fost ucişi în confruntarea cu poliţia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS