Fascinanta Rusie într-un singur oraș: Moscova

Rusia are marele merit de a fi dat lumii mari valori în literatură, muzică, artă sau știință. Iar cultura rusă reprezintă un motiv foarte puternic pentru a vizita Moscova. La acesta adăugăm numeroasele obiective turistice din capitala Rusiei: Piaţa Roşie, Kremlinul, Catedrala „Sfântul Vasile Blajenii” și Teatrul Balşoi.

 

Cu siguranță, primul lucru pe care îl face orice turist ajuns în Moscova este să își lase bagajele la hotel și să pornească într-o plimbare prin Piața Roșie. Este, de altfel, centrul orașului; de aici pornesc – întocmai ca niște raze – toate marile bulevarde ale metropolei.

 

Într-un capăt al Pieței Roșii se află Catedrala „Sfântul Vasile Blajenii„, o minunăție arhitecturală. Toată lumea știe cum arată cupolele multicolore ale catedralei, în formă de bulb de ceapă, motiv pentru care este unică în lume. Catedrala este un simbol al întregii Rusii și ca orice simbol trebuia să aibă și o legendă. Se zice că Ivan cel Groaznic a comandat această lucrare. Fermecat de rezultat, acesta a ordonat ca arhitectului să-i fie scoși ochii pentru a nu putea reproduce modelul.

 

Kremlinul este următorul obiectiv pe listă. O vacanță la Moscova fără să vizitezi Kremlinul este de neconceput. Vechea reşedinţă a ţarilor face parte din patrimoniul UNESCO. Kremlinul este, de fapt, un ansamblu de clădiri, printre care catedrale, Palatul Faţetelor și Marele Palat al Kremlinului. De-a lungul secolelor, aici au fost încoronați țarii ruși.

 

Pe de altă parte, Moscova este și o destinație pentru viața de noapte. În capitala Rusiei sunt numeroase cluburi de jazz, baruri si cazinouri.

 

Zboruri directe București – Moscova

 

Compania națională aeriană operează zboruri directe pe ruta București – Moscova. Un bilet cumpărat din vreme crește șansele de a găsi prețuri mai bune.

 

Cât privește transportul la fața locului, pentru a vă deplasa dintr-un loc în altul ar fi bine să folosiți metroul. Orașul este mult prea mare pentru a-l parcurge la pas. Metroul din Moscova este el însuși un obiectiv turistic și unul din simbolurile orașului. Este un muzeu subteran; multe din cele 185 de stații au fost proiectate și decorate de arhitecţi şi sculptori ruşi, fiind împodobite cu candelabre şi arcuri de marmură de diverse culori.

 

Moscova este unul dintre cele mai scumpe orașe din lume, chiar cel mai scump dacă ne luăm după unele clasamente. Ca turist, te costă mult și cazarea, și transportul, și mâncarea. Dar să privim partea frumoasă: sunt atâtea locuri de văzut și atâtea de făcut încât merită fiecare rublă cheltuită în această destinație.

 

Articole Similare