Confidenţialitate

Farmaciștii din Cluj și Oradea au lansat un site care ajută pacienții să-și găsească doctoriile

O platformă online care ajută oamenii să găsească o farmacie care să aibă medicamentele pe care le doresc a fost lansată de farmaciști din Cluj și Oradea.

Site-ul vine în sprijinul persoanelor vulnerabile, cu diverse afecțiuni, care merg și stau la cozi să-și găsească medicamentele necesare, iar de multe ori acestea lipsesc.

Platforma a fost lansată de o echipă de farmaciști din Cluj și Oradea, pentru a-i ajuta pe oameni să-și găsească mai ușor și mai rapid farmaciile din orașele lor care au pe stoc medicamentele de care au nevoie.

Cei care au lansat platforma spun că principalul obiectiv este reducerea expunerii persoanelor vulnerabile la aglomerația din spațiile publice.

De asemenea, în felul acesta se va monitoriza atent deficitul de medicamente greu de găsit în România, precum Euthyrox, Siofor sau Plaquenil.

Cum funcționează platforma? Cei care  doresc să caute un medicament trebuie mai întâi să intre pe site și să completeze datele personale solicitate și cele referitoare la medicamentul căutat.

Cererile vor fi apoi transmise printr-o notificare tuturor farmaciștilor din orașul respectiv.

Aceștia vor verifica dacă farmacia lor are pe  stoc medicamentul solicitat, iar dacă acesta există, îl vor anunța pe pacient printr-un mesaj pe telefon.