Confidenţialitate

Fără plimbări cu ponei în parcurile publice din Paris începând din 2025 | AUDIO

Decizia a fost luată în urma unei campanii a activiştilor pentru drepturile animalelor care susţin că aceste animale nu sunt bine tratate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În parcurile din Paris, cum ar fi Champ de Mars, Parc Monceau şi Parc du Luxembourg – în special în weekend şi în timpul vacanţelor şcolare – plimbările cu ponei sunt de mulți ani o atracție populară.

Organizaţiile pentru drepturile animalelor au militat interzicerea acestei practici. Spun că poneii nu au acces permanent la apă şi fân proaspăt şi suferă ore întregi în camioanele cu care sunt transportaţi în oraş.

Primăria din Paris a decis luna trecută să elimine treptat licenţele acordate celor care organizează plimbări cu ponei, notează Reuters.

Sunt locuitori care nu agrează această decizie: „Pentru copii este un răsfăţ. Le place contactul cu poneii…”, a declarat o mamă aflată într-un parc din Capitala Franței.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Puglia. Turiștii, enervați de noua regulă instituită pe plajele din regiune: Le este interzis să aducă mâncare și băutură de acasă | AUDIO