Fancy Bears ajunge și la fotbal: fostul stelist Kapetanos, nominalizat de hackerii ruși

Potrivit ultimelor dezvăluiri ale grupului rus de hackeri Fancy Bears, mai mulți fotbaliști au fost depistați pozitiv iar la Cupa Mondială din Africa de Sud 25 de jucători au folosit substanțe interzise pe baza unor certificate medicale.

Printre cei 25 de jucători nominalizați se numără vedete precum argentinianul Carlos Tevez, germanul Mario Gomez sau olandezul Dirk Kuyt, dar și fostul atacant al Stelei, grecul Kapetanos. De menționat că pe listă nu se află niciun component al naționalei Spaniei, campioană mondială în 2010.

Fancy Bears face în premieră dezvăluiri legate de fotbal. Potrivit documentelor prezentate de hackerii ruși, 160 de fotbaliști au fost depistați pozitiv în 2015. Dezvăluirile vin după ce în trecut conducătorii FIFA și UEFA au dat asigurări că nu există dopaj în fotbal.

Grupul Fancy Bears a devenit celebru în septembrie 2016, după ce a spart serverele Agenției Mondiale Antidoping și a făcut publice documente potrivit cărora nume mari ale sportului american, precum Serena Williams sau gimnasta Simone Billes, au folosit substanțe interzise pe baza unor certificate medicale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS