Confidenţialitate

Family Start, programul prin care tinerii pot obține credite pentru diverse cheltuieli, de la nuntă până la plata taxelor de studii | AUDIO

Cununia religioasă, petrecerea de nuntă, avans pentru o mașină sau laptop-uri sunt doar câteva din cheltuielile pe care le pot face familiile tinere prin programul „Family Start”. Proiectul de ordonanță de Urgență urmează să fie aprobat de guvern în curând.

Prin programul „Family Start” guvernul vrea să le ofere posibilitatea celor care își întemeiază o familie să acceseze un credit garantat de stat în proporție de 80%,.

Ce cheltuieli pot fi decontate cu ajutorul acestui credit: de la nuntă, până la cheltuiele cu vizitele la stomatolog. Totodată, tinerii din noua familie își pot cumpăra laptop-uri sau tablete noi.

Tinerii căsătoriţi pot folosi acești bani și pentru plata taxelor de studii sau un avans pentru o mașină de familie, potrivit proiectului de ordonanță publicat de Hotnews.

Iată ce declara despre criteriile de acces în program ministrul familiei, Gabriela Firea, în urmă cu o lună:

„Cel mai important este că nu se solicită surse sigure de venit, desemenea diferite proprietăți care să fie gajate”

Potrivit proiectului de ordonanță aflat în dezbatere publică, cei care vor să acceseze creditul din acest program trebuie să aibă până în 45 de ani și venituri de până la maximum 7.500 de lei net per familie. Se iau în calcul veniturile ambilor soţi.

Creditul nu poate depăși suma de 75 000 de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.