Confidenţialitate

Familia austriacă Julius Meinl a cumpărat hotelul Ambasador din București | AUDIO

Hotelul Ambasador din București a fost cumpărat de familia austriacă Julius Meinl. Clădirea în stil Art Deco de pe Bulevardul Magheru va fi reabilitată, iar noul hotel va fi redeschis în 2027.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Grupul austriac a cumpărat atât hotelul Ambasador – privatizat la începutul anilor 90 prin metoda MEBO, cât și aripa rămasă nefolosită și retrocedată în 2003 moștenitorilor arhitectului Arghir Culina, cel care a proiectat și deținut clădirea.

Cele două corpuri au împreună aproape 13.000 de metri pătrați. Julius Meinl are în România și două mari fabrici de ciocolată.

Compania austriaca mai deține două hoteluri – la Praga și Budapesta. Afacerea în acest domeniu este condusă de Julius Meinl VI, care are 38 de ani și locuiește în Londra.

„The Julius Bucharest” ar urma să aiba aproape 160 de camere și apartamente de lux, dar si un magazin de produse alimentare și băuturi gourmet marca proprie.

Inclusă pe lista monumentelor istorice, clădirea situată între Ciclop şi cinematograful Patria a fost construita între 1937 şi 1939. Era cea mai înaltă clădire din zonă. Afişele vremii anunţau că hotelul de lux are 300 de camere şi este prevăzut cu „cea mai modernă instalație sanitară din Europa”.

Imobilul cu 13 etaje a fost consolidat dupa cutremurul din 1977, astfel că nu are risc seismic.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: INS: România a finalizat 48 de kilometri de autostradă în anul 2023. Lungimea autostrăzilor a rămas la sub 1000 de km | AUDIO