Confidenţialitate

Familia polițistului Bogdan Gigină cere urgentarea anchetei

Anchetarea fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina, bate pasul pe loc – asta au spus astazi parintii politistului care au mers la Instanta Suprema, care a analizat cererea lor.

Aceștia au reclamat că anchetarea fostului ministru de Interne Gabriel Oprea de către DNA în dosarul morții fiului lor este tergiversată.

Bogdan Gigină a murit în octombrie 2015, în timp ce deschidea pe motocicletă, coloana oficială a ministrului Oprea.

Direcția Națională Anticorupție se apără spunând ca unele instituții au refuzat de-clasificarea documentelor cerute.

De la începerea anchetei, în decembrie 2016, procurorii au audiat peste 60 de persoane și au dispus realizarea mai multor expertize.

Tatal politistului Gigina a iesit in lacrimi de la discuta cu magistratii Instantei supreme.

Avocatul părinților lui Bogdan Gigină spune că la doi ani și trei luni de la moartea fiului lor, nu cer decât ca vinovații să fie judecați mai repede.

In septembrie 2016, după aproape un an de cercetări, procurorii anticorupție le-au cerut senatorilor să aprobe începerea urmăririi penale față de OPREA GABRIEL, senator la acea dată pentru ucidere din culpă.
Numai că senatorii s-au opus așa că ancheta s-a blocat.

Procurorii anticorupție l-au acuzat însă pe Gabriel Oprea și pentru abuz în serviciu după ce au constatat că ministrul ar fi folosit coloanele oficiale de sute de ori pe an, inclusiv pentru a merge acasă sau în vizite private.

Mult timp, cercetările au fost blocate pentru că Poliția a refuzat să ofere date procurorilor, a reclamat șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Apoi, ea a declarat în toamna anului trecut, că dosarul este în curs de finalizare.