Familia Bodnariu anunță că se mută în România

Soţii Ruth şi Marius Bodnariu au anunțat, printr-un mesaj postat pe Facebook, că se vor stabili în România, după ce au fost puşi sub acuzare pentru violenţe împotriva minorilor. Va reamintim, copiii acestora au fost luaţi de autorităţile norvegiene anul trecut şi au fost înapoiaţi anul acesta.

Familia Bodnariu a precizat că a înştiinţat autorităţile din Norvegia despre intenţia de a se muta în România.

Soţii Ruth şi Marius Bodnariu s-au declarat surprinşi de hotărârea autorităţilor norvegiene de a continua ancheta împotriva lor pentru violenţe împotriva minorilor, precizând că este vorba de acelaşi caz, început în noiembrie 2015.

„Dragii noştri,

Cu o inimă recunoscătoare şi plină de mulţumire faţă de Dumnezeu şi faţă de dumneavoastră, vă aducem la cunoştinţă că ne-am hotărât să ne stabilim în România.

După întoarcerea copiilor, mai cu seamă în ultima vreme, am încercat să ne găsim intimitatea, liniştea şi pacea în familie prin a părăsi Naustdal şi a vizita România. Considerăm deja aceasta ca pe o reuşită din mai multe motive, ceea ce ne-a determinat să luăm decizia de a rămâne în România.

Ne pare rău că nu am reuşit să comunicăm mai mult până în prezent, dar am considerat potrivit să aşteptăm mai întâi o reacţie din partea oficialităţilor din Naustdal la scrisoarea de înştiinţare pe care am trimis-o în urmă cu câteva zile. Acum observăm că atenţia este deturnată de alte ştiri, aşa că ne simţim liberi să anunţăm şi în mod public această schimbare.

Legat de cazul cu poliţia, dorim să facem câteva clarificări: nu este un caz nou, este acelaşi caz început în noiembrie 2015. Nu sunt date sau dovezi noi şi cu toate acestea ne surprinde decizia oficialilor de a continua acest caz într-o astfel de manieră”, este mesajul transmis pe Facebook de familia Bodnariu.

Soţii Ruth şi Marius Bodnariu au fost puşi sub acuzare pentru violenţe împotriva minorilor.

Informaţia a fost confirmată de avocatul lui Ruth Bodnariu, Ingrid Breistein. Ea a subliniat că femeia şi-a recunoscut parţial vina. Şi avocatul tatălui, Ragnhild Torgersen, a spus că Marius Bodnariu a fost pus sub urmărire penală.

Autorităţile norvegiene au preluat cei cinci copii ai familiei Bodnariu în noiembrie anul trecut, după ce două dintre fete s-ar fi plâns că primesc corecţii fizice de la părinţi. Copiii au fost plasaţi la familii-surogat, ulterior fiind deschisă şi procedura de adopţie.

Cazul a stârnit o controversă aprinsă privind acţiunile serviciilor norvegiene de protecţie a copilului, Barnevernet. În întreaga lume au fost organizate manifestații, în semn de solidaritate cu familia de români.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS