Confidenţialitate

Fălticeni: Maternitatea va fi mutată într-o școală

La Fălticeni, în județul Suceava, autoritățile vor cheltui peste un milion de lei pentru mutarea temporară a Maternităţii din oraș. Acesta ar urma sa funcționeze în clădirea unei foste școli.

Maternitatea din Fălticeni, a funcționat până anul trecut într-o clădire veche din 1897, va fi mutată până la finalizarea construcţiei noului spital municipal, într-o fostă şcoală.

Cladirea, abandonată de ani de zile, va fi reamenajată cu un milion de lei, urmând ca apoi să fie transformată în secţie de geriatrie. Problemele aici au început după ce Maternitatea a fost evacuată din clădirea în care funcționa cu chirie. Proprietarul clădirii a refuzat prelungirea contractului de închiriere pe motiv ca avea în plan construirea unui supermarket în locul respectiv. Acum primăria din Fălticeni va transforma foste săli de clasă în săli de nașteri. Potrivit reprezentanților Maternității problemele cele mai mari vor fi la amenajarea blocului operator.

În prezent, femeile însărcinate din zonă sunt nevoite să facă naveta la maternitatea din Suceava, la 25 de kilometri distanţă. În urmă cu 20 de ani la Fălticeni au fost demarate lucrările de construcție pentru un nou spital. până în prezent lucrarea nu a fost finalizată.