Confidenţialitate

Falsificatori de documente de identitate, prinși la Cernăuți

O grupare care se ocupa cu falsificarea pașapoartelor și a cărților de identitate ucrainene, dar și ale unor state membre UE, inclusiv România, a fost destructurată la Cernăuți.

Actele și documentele false erau utilizate atât pentru obținerea cetățeniei ucrainene, cât și pentru redobândirea cetățeniei române.

Potrivit datelor furnizate de Direcția Principală a Poliției Naționale din regiunea Cernăuți, activitatea era coordonată de un bărbat în vârstă de 47 de ani.

Din grupare mai făceau parte alte două persoane, iar toți membrii au fost arestați.

Anchetatorii au efectuat 18 percheziții, ocazie cu care au ridicat un întreg arsenal folosit pentru falsificarea documentelor.

Au fost găsite documente și cărți de identitate ucrainene și străine, în special românești, care urmau să fie vândute celor care le solicitau.

De la locuințele suspecților au fost ridicate și echipamente de birou folosite pentru realizarea documentelor ilegale, inclusiv aparatură de falsificat caracteristicile de securitate holografică. Deocamdată, anchetatorii ucraineni nu au transmis dacă gruparea avea legături și în România.

De asemenea, nu se cunoaște exact câte persoane au folosit aceste acte false pentru a intra în țara noastră și nici numărul celor care au redobândit cetățenia română utilizând astfel de documente contrafăcute.