Confidenţialitate

Falsa doctoriță esteticiană ”Dr. Lana”, trimisă în judecată pentru înșelăciune

Falsa doctoriță esteticiană „Dr. Lana” a fost trimisă în judecată după ce a înșelat zeci de persoane. Ea a terminat medicina în Republica Moldova, dar nu avea drept de practică în țară. Ea a realizat zeci de proceduri de înfrumusețare fără drept.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2 București i- au trimis pe Svetlana Serghei și pe soțul ei în judecată.

Procurorii notează că inculpata este din Republica Moldova, absolventă de studii superioare în medicină. Începând cu anul 2019, beneficiind de complicitatea soțului, ar fi făcut intervenții estetice minim invazive în București, fără să fie în Colegiul Medicilor din România, deci fără drept de liberă practică.

Printre intervențiile realizate de Svetlana Serghei se numără injectările cu acid hialuronic, injectările cu botox, fox eyes, procedurii de tip Jaw Line pentru remodelarea feței, iar pentru efectuarea intervențiilor estetice, ar fi folosit anestezice injectabile.

Potrivit anchetatorilor, între noiembrie 2019  și decembrie 2020, Svetlana Serghei a făcut intervenții asupra a 52 de persoane, dintre care 37 au spus, ulterior, că au fost induse în eroare și s-au constituit parte civilă în procesul penal.