Faceți sport după perioadele de activitate intelectuală intensă

Un studiu recent realizat de oameni de știință din domeniul medical susține că persoanele care fac exerciții fizice după un efort intelectual vor mânca mai puțin, în comparație cu cele care au rămas sedentare.

Se cunoaște faptul că atunci când depunem un efort intelectual, creierul are nevoie de mai multă energie și provoacă senzația de foame.

În urma unor activități fizice, se reglează nivelul glucozei în organism, iar activitatea hormonilor foamei și ai sațietății este controlată în așa fel încât numărul de calorii ingerate este unul mai mic.

Astfel, nu uitați să faceți mișcare chiar și atunci când sunteți copleșiți de un examen sau orice altă activitate intelectuală majoră. Îi oferiți corpului posibilitatea de a vă ajuta, dar și de a se reface mai ușor după perioadele de stress.

Alimentația este foarte importantă, iar aportul de vitamine și minerale trebuie asigurat prin consumul de alimente cât mai naturale, completat uneori cu suplimente alimentare recomandate de cele mai multe ori de către medic sau farmacist.