Facebook va începe să afişeze reclame în timpul clipurilor video

Facebook va începe să monetizeze conţinutul video din cadrul propriei reţele sociale, prin afişarea de reclame, scrie News.ro.

Aceste reclame ar urma să fie afişate după cel puţin 20 de secunde şi doar pentru clipurile video care au peste 90 de secunde.

Facebook va împărţi veniturile din acest tip de reclame cu creatorii de conţinut. Aceştia din urmă vor primi 55% din veniturile generate de reclamele afişate în propriile clipuri video. Acelaşi procent este oferit şi de principalul concurent pentru Facebook pe partea video, YouTube.

Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, nu a fost de acord să afişeze reclame pre-roll – acel tip de reclame care preced clipurile video.

Astfel, creatorii de conţinut vor fi motivaţi să dezvolte conţinut de calitate. Fără reclame pre-roll, afişarea reclamelor din timpul clipurilor va avea loc doar dacă utilizatorul va viziona cel puţin 20 de secunde dintr-un clip video. Această condiţie va fi îndeplinită doar dacă clipul video are calitatea necesară pentru nu plictisi utilizatorul în mai puţin de 20 de secunde.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS