Confidenţialitate

Facebook elimină din clipurile video încărcate după atacul de la cele două moschei din Noua Zeelandă

„În primele 24 de ore am şters 1,5 milioane de videoclipuri ale atacului la nivel global, dintre care 1,2 milioane au fost blocate înainte de a fi încărcate”, a informat Facebook.

Totuși, înaintea acestei decizii, atacatorul şi-a filmat acţiunile şi le-a transmis în direct pe Facebook timp de 17 minute.

Reprezentanții companiei Facebook au revenit vineri cu un comunicat detaliat în care explică decizia elimării e imagini, fie că e vorbă de clipuri video sau fotografii, prin dorința de a proteja familiile victimelor. Decizia eliminării sau opririi încărcării unor clipuri video sau imagini sensibile este aplicată în mod automat și în alte cazuri, după ce Facebook anunță că a pus la punct un sistem AI capabil să detecteze mai rapid aceste situații.

Numărul celor decedaţi în atacul din Noua Zeelandă a ajuns duminică la 50.

Brenton Tarrant, suspectul atacului asupra a două moschei din localitatea neo-zeelandeză Christchurch, a fost pus sub acuzare de crimă.

În cămaşa albă rezervată deţinuţilor şi cu cătuşe, Brenton Tarrant, fostul instructor de fitness şi militant asumat de extremă-dreaptă , a ascultat impasibil acuzaţiile ce i-au fost aduse, potrivit Agerpres. El nu a solicitat să fie eliberat pe cauţiune şi va rămâne în închisoare până la următoarea apariţie în faţa instanţei, prevăzută să aibă loc pe 5 aprilie.