Facebook a testat cu succes o dronă pentru Internet în zone izolate – VIDEO

Facebook a testat cu succes o dronă alimentată cu energie solară, care ar putea contribui la extinderea conectivităţii la Internet în orice regiune a lumii, potrivit Reuters.

Aquila, un dispozitiv ultra-uşor, a zburat timp de 96 de minute în Yuma, Arizona, a scris directorul general al Facebook pe pagina sa de socializare.

Compania speră să ajungă la o flotă de dispozitive Aquila, care să zboare timp de cel puţin trei luni la o înălţime de 18.290 de metri şi care să comunice între ele pentru a asigura conectarea la Internet.

Alphabet, compania mamă a Google, a investit la rândul ei în tehnologie destinată conectivităţii în zone izolate, prin intermediul Project Loon, sistem care constă într-o reţea de baloane înălţate la mare altitudine.

Directorul pentru inginerie al Facebook şi şef al Connectivity Lab, Yael Maguire, a spus că obiectivul iniţial era ca Aquila să zboare timp de 30 de minute.

”Suntem încântaţi de ceea ce s-a întâmplat cu primul test de zbor. Mai sunt încă multe probleme tehnice care trebuie rezolvate pentru a ne îndeplini misiunea”, a spus Maguire, care speră ca sistemul să intre în funcţiune în viitorul apropiat.

Facebook, care are peste 1,6 miliarde de utilizatori, a investit miliarde de dolari în conectarea unui număr tot mai mare de oameni la Internet, atât printr-o iniţiativă numită internet.org, care oferă servicii de bază de Internet în zonele sărace, cât şi prin construcţia de drone.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS