Confidenţialitate

F1: George Russell îl va înlocui pe Valtteri Bottas, din sezonul următor, la Mercedes

Pilotul George Russell va concura sub culorile echipei Mercedes în viitoarea ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1, urmând să formeze un cuplu britanic cu multiplul campion mondial Lewis Hamilton, a anunţat team-ul german.

În vârstă de 23 ani, George Russell concurează din 2019 la categoria regină a sportului automobilistic, aflându-se la cel de-al treilea său sezon sub culorile echipei Williams.

Tânărul a semnat “un contract pe termen lung” cu Mercedes, unde îl va înlocui din 2022 pe finlandezul Valtteri Bottas, care va pleca la scuderia Alfa Romero.

Fost membru al programului de formare a tinerilor piloţi de la Mercedes, George Russell a disputat până în prezent 51 de curse de Formula 1, clasându-se o singură dată pe podium, anul acesta în Belgia, unde a ocupat locul secund.

La sfârşitul anului trecut, în urma unui acord între Williams şi Mercedes, George Russell l-a înlocuit pe compatriotul său Lewis Hamilton la Marele Premiu de la Sakhir (Bahrain), după ce septuplul campion mondial s-a infectat cu SARS-CoV-2.