Expoziţii şi tururi ghidate gratuite sâmbătă, de Ziua Mondială Art Nouveau

În acest weekend în Bucureşti au loc mai multe evenimente culturale: Street Delivery 2017, care are loc de vineri până duminică, pe strada Pictor Arthur Verona din Bucureşti, care s-a închis pentru maşini şi s-a transformat într-un spaţiu destinat exclusiv pietonilor.
Tema ediţiei a XII-a a evenimentului este ”Grădini Posibile” şi cuprinde instalaţii urbane, workshopuri, dezbateri, concerte, artă stradală şi performance. În cadrul evenimentului este reactivată în centrul oraşului Grădina Universitarilor, un spaţiu verde care a fost inaccesibil publicului larg decenii la rând. Grădina Universitarilor – amenajată după un proiect Calup – va găzdui o zonă umbrită de lounge, precum şi ateliere de grădinărit, un brunch party şi dezbaterile Street Talks despre spaţiile verzi ale Bucureştiului.

Pe strada Arthur Verona şi în parcul Grădina Icoanei vizitatorii au la dispoziţie tururi ghidate, workshopuri creative pentru copii şi adulţi, ateliere de sticlărie, de croitorie, linogravură sau serigrafie, două scene de muzică, proiecţii de film susţinute de Anim’est, Cinepub şi NexT Film Festival, sesiuni live de graffiti, instalaţii urbane şi idei pentru grădini neconvenţionale.

În parcul Izvor, se desfășoară HeyDay Music Festival, festival internaţional de trupe tribute, care va avea loc de sâmbătă până duminică. Bob Marley, Rolling Stones, Pink Floyd, Bon Jovi, Green Day, Beatles, Red Hot Chili Peppers, Pink, Bruce Springsteen, Nirvana, Madonna, AC/DC, Metallica, ABBA, Iron Maiden sunt numele tributate la cea de-a doua ediţie a festivalului. La eveniment vor participa 17 trupe din Marea Britanie, Italia şi România. În cadrul evenimentului va exista şi o scenă dedicată tinerelor talente.

Un costă 15 lei, și poate fi cumpărat şi de la casa de bilete creart şi de la cele două case special amenajate, în zonele Metrou Izvor şi Splaiul Independenţei. Intrarea se face începând cu ora 12.00. Copiii în vârsta de până la 14 ani, însoţiţi de părinţi, au accest gratuit.  Concertele pe cele două scene mari sunt programate în fiecare zi începând cu ora 17.00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS