Expoziţie de ilustrație botanică la Bucureşti şi Cluj

Artist și designer, Irina Neacșu prezintă prima expoziție care readuce în atenția publicului o formă de artă uitată în România, anume ilustrația botanică.

„Life of Bulbs” este o călătorie inedită în universul spectaculos al florilor de grădină, dar și o provocare ca oamenii să privească mai des natura, ce poate funcționa ca „o oglindă sau un spațiu de regăsire”.

Cu o pasiune rară pentru ilustrația botanică, Irina Neacșu invită publicul să redescopere valoarea și poezia naturii printr-o tehnică aparte, celebră însă la nivel internațional: reprezentarea plantelor la scară naturală, 1:1, alături de reprezentări artistice de o eleganță filozofică, realizate în acuarelă, prentru care se folosesc flori mărime autentică, dar și schițe din literatura științifică botanică.

Pentru o astfel de lucrare de ilustrație botanică, Irina Neacșu folosește o tehnică ce presupune și până la 60 de ore de lucru pentru o ilustrație.

Expoziţia este organizată la Grădina Botanică „Dimitrie Brândza” a Universității București, pe 17 mai, și la Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca, pe 22 iunie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare