Confidenţialitate

Expoziţia „Copilăria fantastică”, la Muzeul Naţional Cotroceni

Muzeul Naţional Cotroceni organizează, marţi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, expoziția “Copilăria fantastică”.

Proiectul este realizat cu participarea unor tineri artişti de la licee de profil din ţară, dedicată publicului de toate vârstele, având ca temă frumuseţea copilăriei şi actul artistic în sinceritatea şi profunzimea sa.

Vernisajul va avea loc în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, la ora 10.00.

Tot de 1 iunie, muzeul lansează şi cea de-a doua ediţie a concursului Cotroceni Creativ Junior, structurat pe două categorii de vârstă: categoria Mici artişti, care se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani; categoria Tineri artişti, care se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 19 ani.

Tematica ediţiei din acest an a concursului este prilejuită de împlinirea a 30 de ani de la înfiinţarea Muzeului Naţional Cotroceni. Astfel, tinerii artişti sunt încurajaţi să reinterpreteze muzeul şi evoluţia sa pe parcursul celor trei decenii de existenţă. Ei vor descoperi, prin intermediul postărilor periodice de pe reţelele de socializare ale instituţiei, diverse aspecte ale muzeului, curiozităţi, momente importante, patrimoniul şi personalităţile a căror istorie este legată de ansamblu.

Juriul, alcătuit din Ligia Deca – consilier prezidenţial, Departamentul Educaţie şi Cercetare din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Oana-May Isar – director al Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, Georgiana Cozma – artist vizual şi curator, Liviu Sebastian Jicman – director general al Muzeului Naţional Cotroceni, va selecta cinci lucrări din fiecare categorie, care vor fi premiate.

Alături de acestea, alte 14 lucrări vor intra în expoziţia care va fi lansată de Ziua Muzeului Naţional Cotroceni, pe 10 iulie, şi se va încheia pe 1 septembrie 2021.

Ediţia din acest an debutează cu un atelier de desen, realizat cu participarea elevilor de la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”.