Exploziile din Boston: Posibile atentate teroriste

Vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, a declarat că este foarte probabil ca exploziile din Boston să fi fost un ‘atentat’ terorist. In urma incidentului, a fost sporită securitatea în oraşele Boston, Washington DC şi New York.

Două explozii au avut loc în apropierea liniei de final a maratonului din Boston.

Alte două dispozitive explozive au fost depistate şi dezamorsate.O a treia explozie a avut loc la Biblioteca J.F. Kennedy din Boston.

Potrivit CNN, cel puţin doua persoane au murit, iar alte 22 din rândul spectatorilor au fost rănite. Surse medicale vorbesc insa de 28 de raniti insa bilantul este provizoriu. 6 dintre raniti sunt in stare critica.

La locul incidentului au sosit zeci de ambulanţe şi vehicule ale serviciilor de securitate. Intreaga zona a fost evacuata. Massachusetts General Hospital a fost pregatit pentru primirea victimelor.

Hotelul Fairmount Copley Plaza în care se afla cartierul general al evenimentului sportiv a fost închis. Intre cele doua explozii a fost un interval de 15 secunde, au declarat martorii. O coloana de fum de15 metri poate fi vazuta de la distanta.