Explozii puternice pe aeroportul din Bruxelles: 11 morți și 25 de răniți

Explozii puternice s-au produs marți dimineață pe aeroportul din Bruxelles. Presa internațioanlă vorbește despre 11 morţi şi 25 de răniţi. Aceste cifre nu au fost confirmate deocamdată de autoritățile belgiene.

O parte din plafonul clădirii s-a prăbuşit.

Autoritățile au evacuat aeroportul.

Cauza exploziilor nu a fost stabilită încă şi nu este clar dacă este vorba de un atac terorist.

Aeroportul Zaventem, cel mai mare din Belgia și unul dintre cele mai mari din Europa, se află în apropiere de sediul NATO de la Bruxelles.

Luna trecută peste 1 milion și jumătate de pasageri au trecut prin acest aeroport.

Potrivit unor informații, aeroportul Zaventem din Bruxelles a fost ținta a cel puțin două explozii. Deflagrațile  s-au auzit în jurul orei locale 08.00 la terminalul plecări al aeroportului, în apropiere de biroul companiei American Airlines, amintește Reuters, însă informația nu este confirmată oficial.

 

Imaginile postate pe rețelele sociale arată plafonul prăbușit al aeroportului și fumul ridicându-se deasupra clădirii,  iar fațada din sticlă distrusă de deflagrație.

Oamenii sunt evacuați și aleargă în afara aeroportului.

Traficul aerian și cel feroviar spre aeroport a fost suspendat, informează de asemenea presa belgiană. Reprezentanții aeroportului fac apel ca oamenii să părăsească zona.

Belgia este în alertă sporită pentru a dejuca eventuale atacuri de răzbunare, după capturarea teroristului Salah Abde-slam, acuzat pentru atentatele din luna noiembrie, de la Paris, soldate cu 130 de morţi, printre care doi români.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS