Confidenţialitate

Explozie lângă aeroportul din Damasc. Rebelii susțin că armata israeliană e implicată

Rebelii sirieni susțin că explozia care a zguduit joi dimineaţă mai multe depozite din apropierea aeroportului internaţional din Damasc ar fi fost provocată de un raid aerian al armatei Israelului.

De asemenea, depozitele distruse în urma bombardamentului aparţineau grupării Hezbollah şi aici ajungeau armele trimise în mod regulat de către Teheran, transmite Reuters.

Preşedintele Bashar al-Assad este sprijinit în lungul război civil sirian de Rusia şi Iran, precum şi de mai multe miliţii şiite, inclusiv gruparea libaneză Hezbollah – inamic al armatei israeliene şi aliat apropiat al Teheranului.

Pot să confirmă că incidentul din Siria corespunde în mod complect cu politica israeliană de a acţiona pentru a preveni traficul iranian de arme avansate prin Siria şi spre Hezbollah. În mod natural, nu vreau să dau mai multe detalii în această privinţă”, a declarat ministrul de informaţii Israel Katz.

Doi reprezentanţi ai rebelilor sirieni au precizat că cel puţin cinci proiectile lansate de avioanele israeliene au lovit un depozit de armament utilizat de miliţiile şiite sprijinite de Iran.

Televiziunea al-Manar, care este afiliată cu gruparea Hezbollah, a anunţat că primele detalii indică faptul că nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în atacul israelian din apropiere de aeroportul internaţional din Damasc.

Anterior, oficialii israelieni au declarat că orice transport de arme avansate către miliţiile Hezbollah reprezintă o linie roşie pentru un atac aerian în Siria.