Confidenţialitate

Un mort și 5 răniți după explozia din parcul de rezervoare al Rompetrol Midia Năvodari| VIDEO

Explozie la parcul de rezervoare al Rompetrol Midia Năvodari. S-a activat planul roșu de Urgență. O persoană care fusese dată dispărută a fost descoperită fără viață. Cinci angajați sunt răniți.

Localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT după explozia de la Rafinăria Midia. Populația este sfătuită să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona exploziei.

Polițiștii au închis circulația în zonă.

În zonă sunt degajări mari de noxe, astfel că oamenii sunt sfătuiți să stea în locuințe și să închidă geamurile.

Ministerul Sănătății informează următoarele cu privire la situația victimelor în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari:

La fața locului intervin 8 autospeciale și 3 ambulanțe.

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o informare despre evoluţia norului de fum din zona Rafinăriei Midia, în intervalul orar 13.00 – 23.00. Norul de fum se va deplasa spre mare.

La ora 13.00 circulația aerului este relativ slabă în imediata apropiere a solului.

La înălțimi de pe peste 30…40 m, vântul sufla slab, cu viteze de peste 15 – 20 km/h, din direcție predominant nordvestică.

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Petromidia-Năvodari, se apreciază că circulația aerului va continua să fie din sector predominant nord-vestic – vestic, astfel că evoluția norului de fum va fi de ușoară deplasare către est – sud-est (spre mare)”, arată ANM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ghiulfer Predescu