Explozie la Dortmund, lângă autocarul echipei Borussia. Un fotbalist a fost rănit

Trei explozii s-au produs marți seară în apropierea autocarului echipei Borussia, aflat în drum spre stadionul Signal Iduna Park.

Deflagrațiile s-au produs cu puţin timp înainte ca echipa să întâlnească în meciul tur pe AS Monaco, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

O persoană ar fi rănită.

Este vorba de mjlocaşul spaniol Marc Bartra, în vârstă de 26 de ani, care a fost transportat la spital cu răni la mână, fiind în afara oricărui pericol.

Meciul este în pericol de a nu se mai disputa în această seară.

Decizia ar urma să fie luată în jurul ore 21.30. Fanii se află deja pe stadion, fiind informaţi despre situaţie prin informaţii postate pe tabela de marcaj.

Incidentul s-ar fi produs la circa zece kilometri de stadion.

Meciul ar trebui să înceapă la ora 21.45. Borussia a anunţat că jucătorii sunt în siguranţă.


ACTUALIZARE: Meciul Borussia DortmundAS Monaco a fost amânat pentru miercuri.

ACTUALIZARE: Poliţia germană a anunţat că trei încărcături explozive au fost detonate în apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, la scurt timp după ce autobuzul a părăsit hotelul unde a fost cazată formaţia.

Autobuzul a plecat de la hotel îndreptându-se către stadionul aflat la zece kilometri distanţă şi în scurt timp, “trei încărcături explozive” au fost detonate”, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei, Gunnar Wortmann.

Geamurile autocarului au fost sparte.

Meciul urma să aibă loc în această seară, de la ora 21.45, dar se va disputa miercuri de la ora 19.45.

ACTUALIZARE:  Într-un gest de solidaritate, fanii echipei AS Monaco, prezenţi pe stadionul Signal Iduna Park, au început să scandeze “Dortmund, Dortmund”, după ce au aflat că autocarul formaţiei Borussia a fost avariat de trei explozii.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS