Explozia din sudul Germaniei a fost provocată de o bombă

Un sirian, căruia i s-a refuzat cererea de azil, s-a detonat aseară într-un oraș din sudul țării. Sirianul în vârstă de 27 de ani nu fusese să intre la un festival de muzică în aer liber. “Nu ştim dacă acest bărbat voia să se sinucidă sau dacă avea intenţia să ucidă alte persoane”, a declarat ministrul bavarez de Interne.

Douăsprezece persoane au fost rănite în explozie.  Acesta este al treilea incident violent într-o săptămână în landul Bavaria, amintesc agențiile de presă France Presse și Reuters.

Atacatorul s-a detonat în jurul orei locale 22 în fața unui restaurant din orașul german Ansbach, regiunea Bavaria din Germania, după ce i s-a refuzat intrarea la un festival de muzică din apropiere, unde participau peste 2000 de persoane. Potrivit presei locale, festivalul ar fi fost ținta atacului.

Potrivit autorităților din zonă, sirianul solicitant de azil este singurul mort în urma exploziei, însă 12 persoane au fost rănite, trei dintre ele se află în stare gravă.

La câteva ore după atac au apărut primele informații despre atacator: ar fi sosit în Germania în urmă cu doi ani și ar fi solicitat azil. Însă cererea sa a fost respinsă anul trecut. Se știe despre el că a încercat de două ori să se sinucidă și că a fost tratat într-o clinică de într-o clinică de psihiatrie.

Nu se știe deocamdată care sunt motivele posibile ale acestul atac petrecut în timp ce țara se află sub tensiune ridicată după  mai multe atacuri. Săptămâna trecută un tânăr afgan a atacat mai multe persoane cu un topor într-un tren, iar vineri o altă persoană a deschis focul pe terasa unul Mall din Munchen.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS