Confidenţialitate

Expiră termenul până la care o parte din impozit poate fi redirecționat către un ONG

Marţi expiră termenul până la care cei care  au realizat venituri anul trecut mai pot  să redirecționeze o parte din impozitul datorat statului către o organizație neguvernamentală  sau o asociație. Doar 30% dintre români preferă să nu lase la dispoziţia statului  o parte din impozitul pe venit.

Redirecţionarea a 3,5% din impozitul pe venit către organizaţii neguvernamentale, asociaţii nonprofit, instituţii de cult sau pentru acordarea de burse private este o procedură care  nu implică nici unul cost și este un ajutor pentru activitățile de binefacere sau de implicare civică.

Trebuie doar să completaţi un formular pe care îl găsiţi pe site-ul ANAF, dar şi pe redirecţionează.ro, unde aflaţi şi lista cu organizaţiile către care puteţi trimite banii.

Documentele trebuie înregistrate până marţi seară online, pe Spațiul Privat Virtual, la registratura ANAF sau  prin poștă, cu confirmare de primire.

Procentul alocat poate fi de cel mult 3,5% din impozitul pe venit și se poate opta pentru ajutorarea beneficiarului pe o perioadă de doi ani.

Aproximativ 30 % dintre români au ales în ultimii ani să redirecţioneze banii către ONG-uri.