Confidenţialitate

Experții atrag atenția că este esențial modul în care autoritățile verifică respectarea regulilor | AUDIO

Este esențial ca autoritățile se verifice dacă regulile impuse recent în marile orașe și în alte localități sunt respectate, spun specialiștii:

Efectele restricțiilor le putem vedea abia în două săptămâni, iar până atunci numărul cazurilor va crește.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat miercuri, 21 octombrie, alte 4.848 de infecții cu coronavirus (dintr-un total de 37.025 de teste).

Dacă măsurile nu sunt respectate în aceste zile, sistemul medical va fi suspus unei presiuni foarte mari, spune Răzvan Cherecheş, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai.

Amenzi, amenzi, amenzi pentru cei care nu poartă măști, plus vânarea cu consecvență a evenimentelor private. Dacă autoritățile locale nu iau aceste măsuri, ne va prinde primăvarea cu școli și localuri închise. Vom avea morți care ar fi putut fi evitate dacă se făcea treabă de acum câteva luni. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cum am fi putut stopa creșterea cazurilor din ultima perioadă? O soluție ar fi fost creșterea capacității de testare, mai spune Răzvan Cherecheș.

Am fi putut preveni această creștere dacă am fi testat suficient, dacă făceam anchetele epidemiologice extrem de repede, în aceeași zi și dacă am fi izolat cazul. Anchetele epidemiologice nu s-au făcut la timp pentru că este puțin personal și nu s-a suplimentat cu personal, cu fonduri, nu s-a făcut un protocol.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.