Confidenţialitate

Expert: Protestele din SUA, oglinda unor nedreptăți cu care se confruntă persoanele de culoare | AUDIO

Invitată în Deșteptarea, experta în comunicare Sintia Radu, care locuiește la Washington, crede că protestele din ultimele zile din Statele Unite sunt doar punctul culminant al unei frustrări acumulate în timp de comunitatea afro-americană.

“Au luat poate o formă nouă, însă abuzurile poliției americane asupra comunității afro-americane sunt atât de comune, încât sunt cumva normalizate din păcate, până în punctul în care nu mai sunt raportate sau incriminate decât în momente din acestea în care sunt filmate și făcute publice, ca în cazul lui George Floyd.

Este de discutat cât dintre aceste proteste au legătură punctual cu moartea lui George Floyd și cât sunt de fapt oglinda acestor serii de nedreptăți și inegalități sociale cu care se confruntă persoanele de culoare în SUA”, spune Sintia Radu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Donald Trump a declarat recent că va trimite Armata SUA acolo unde guvernatorii nu sunt în stare să se impună și să oprească violențele, însă acest lucru trebuie cerut de la nivel local, mai adaugă Sintia Radu:

“Guvernatorii unor state au spus că nici n-ar fi posibil așa ceva și ei ar trebui să ceară intervenția armatei. Până acum, nimeni nu a făcut-o și cel mai probabil nu se va întâmpla asta. În America este un conflict deschis între președintele Trump și guvernatori.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.